Olimpiyat Stadımız hazır, 2000 yılından bu yana Olimpiyatların ülkemizde yapılmasını, hem yöneticilerimiz, hem halkımız, hepimiz çok istiyoruz. Ama Olimpiyatlar bir türlü gelmiyor, gelemiyor. Tesislerimiz hazır, ama biz hazır mıyız?
Türkiye’ye Olimpiyatların geldiğini hayal edin; atletizm müsabakaları yapılıyor; Elemeleri değil finalleri düşünün; 4×100 finalinin koşulacağı o son muhteşem günü; O stadda sizce kaç kişi olurdu? Bugün Türkiye’de atletizm müsabakalarını kaç seyirci izliyor?
2015 yılında 5-13 yaş arası çocuk sahibi olan 25-45 yaş aralığındaki anneler arasında yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de 10 çocuktan sadece ikisi bilinçli ve düzenli olarak spor yapıyor. En çarpıcı sonuçlardan biri Türkiye’de spor tesisi sayısı artmasına rağmen aileler ve çocuklar arasında düzenli spor yapma oranları oldukça düşük seviyelerde kalması. Spor yapma oranının en düşük olduğu iller ise metropoller; Daha ilginci ise, 100 aileden sadece 1’inin çocuğunu spora yönlendirmeden önce araştırma yapıyor olması.
Ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın TOHM projesi, büyük şirketlerin sponsorluğu ile gerçekleşen “Olimpik Anneler” projesi, “Olimpik Gün” projesi gibi projeler, bunların hepsi çocuklara ve gençlere tüm sporları yakından tanıtmak, sporcu annelerini bilinçlendirmek için…
Kovan Spor Kültürü Merkezi de işte böyle bir proje. Kovan’da küçük yaşta farklı sporlarla tanışan çocuklar, kendilerine uygun sporu bulacak; belki madalya kazanmayacak ama kazanmak için çok çalışmak gerektiğini, hak edenin kazanacağını, adil rekabetin en değerli unsur olduğunu öğrenecek…
Kovan sporcularının hepsi şampiyon olamasa da, hepsi iyi birer sporcu olacak, iyi insan olacak ve iyi yurttaş olacak… Fiziksel, ruhsal, kültürel anlamda ayakta duran bireyler olarak Olimpiyat Stadının tribünlerini dolduracak.